Over mij

Vele jaren ging ik gebukt onder van tijd tot tijd hevige depressies, wat uiteindelijk resulteerde in twee grote burn-outs. Na mijn tweede burnout voelde ik dat er echt iets moest veranderen in mijn leven. Er was een bepaalde grens bereikt. Ik had al enig werk gedaan op spiritueel gebied ( o.a. yoga, meditatie, reiki), maar uiteindelijk is het Sjamanisme de weg geworden voor mij. Ik heb een opleiding gevolgd in Altai Sjamanisme bij Ahamkara en heb kennis opgedaan van andere sjamanistische geneeswijzen.
In het Westen heerst de mentaliteit dat depressie een ziekte is. Dat je er mee om kunt leren gaan, maar dat het iets van blijvende aard is. We hebben voor bijna alles een pil en er zijn allerlei vormen van therapie. In mijn beleving bestrijden deze methodes echter alleen symptomen. Het leert je niet wie je werkelijk bent en wat je werkelijk nodig hebt. Het gaat in veel gevallen niet in op de kern van het probleem: ‘waarom ben ik ongelukkig’? Er wordt niet gekeken naar hoe kan ik anders leven en gelukkig worden. Nee, er wordt gekeken naar hoe kan ik door middel van pillen en therapie verder gaan met het leven dat me ongelukkig heeft gemaakt. Dit klopt voor mij niet. Zelf heb ik nooit antidepressiva genomen. Ik wilde mezelf niet verdoven. Wel een psycholoog bezocht. Het hielp om mijn gedachten te ordenen, maar het ongelukkig zijn bleef. Ik ben gaan lezen, gaan voelen, gaan leren. Van Sjamanen, van mensen om mij heen, van het leven zelf. Ik ben volledig genezen van mijn depressies en burnouts. Het was een lange weg en zeker niet makkelijk. Maar het kan!  Omdat het mij is gelukt, weet ik dat het voor anderen ook mogelijk moet zijn. Daar geloof ik in. Ik wil hier niet verkondigen dat ik jou van je depressie of burnout af kan helpen. Wellicht kan ik wel een steentje bijdragen in de weg hier naartoe.

Naast begeleiding bij depressie en burn – out, kun je bij mij ook terecht voor shamanic healing en orgaanmassage. In de basis is mijn werk gericht op het weer in balans brengen van de innerlijke energie huishouding. Vanuit hier ga je namelijk zelf je eigen antwoorden vinden, om op een meer harmonieuze manier te leven. Elk mens beschikt over een dieper weten dat hem of haar verder kan helpen op zijn of haar levenspad. Het enige wat ik doe is je weer in contact brengen met dit diepere weten. Daarna kun je het zelf!

 

Niels Noorda